program


Den poetiske raptus

Den poetiske raptus

- Om Holberg, teatertosser og kulturpolitik

Billettyper


240.00 kr. - 270.00 kr.
2 Billettype(r)

Dato
- Om Holberg, teatertosser og kulturpolitik

Pietismen har med kongen, Frederik den 4. ved magten kastet mørke over København, hvor den dogmatiske protestantisme råder i en stadig stærkere alliance mellem konge og kir På teatret i Lille Grønnegade hersker der dog ufortrødent liv og glade dage under ledelse af den franske, flamboyante og fremsynede Monsieur Montaigu samt teatrets førstedame, Madame Montaigu.

I embedsboligen i Fiolstræde sidder Ludvig Holberg og holdes med selskab af husholdersken Madam Gelskirchen. Holbergs satiriske heltedigt Peder Paars er netop udkommet, og er, ifølge Holberg, misforstået af en håbløs anmelderstab tynget af tidens åndløshed og mangel på humor.

Netop Peder Paars giver Monsieur og Madame Montaigu anledning til at aflægge Holberg et særdeles vigtigt besøg. Teaterchefen har nemlig fået den kontroversielle idé at lade komedier opføre på dansk og opfordrer derfor Holberg til at skrive til teatret i Lille Grønnegade, som hidtil kun har spillet på fransk for det bedre borgerskab.

Den samfundskritiske vinkel
På trods af sit embede på det konservative Københavns Universitet tager Holberg udfordringen op, og går dermed i rette med det samfund, han selv regnes som en støtte af.

Kultur for folket og komedier på dansk er en åbenlys trussel mod enevælden, men Holberg drages af teatrets frisind og opdager snart komediens oplysende og samfundskritiske kraft. Den poetiske raptus er uundgåelig, og Holberg suges ind i teatrets verden med den erotiske Madame Montaigu, bohemer, evighedsstudenter med hang til flasken, suffløren og altmuligmanden Rasmus — alle parate til at kæmpe for teatret og den frie tanke.

Manuskript: Ernst Bruun Olsen. Bearbejdelse: Geir Sveaass, Kasper Wilton, Mette Borg
Medvirkende: Anders Juul, Tom Jensen, Ena Spottag Fog, Jesper Riefensthal, Simon Kongsted, Jeppe Marling M.Fl.
Instruktion: Geir Sveaass.

I sæson 22/23 fejrer Folketeatret 300-året for dansk teater, som netop blev født med Holbergs politiske kandestøber. Ernst Bruun Olsens teaterstykke fra 1976 er ikke blot et fermt og vitalt portræt af vores største teatermand, Ludvig Holberg, og hans samtid, men også en påmindelse om kunsten og kulturens svære, men nødvendige rolle i samfundet og ikke mindst betydning for et oplyst verdensbillede.

PÅ PLAKATEN


- en for alle, alle for en …. og tre for en tier

En ny dansk folkekomedie af Vivian Nielsen – baseret på Anders Thomas Jensens film. OBS: Forestillingen anbefales ikke til køer.

- Om Holberg, teatertosser og kulturpolitik

For arrangører
Billetsalg - tilmelding

Har du brug for billetsalg, tilmelding eller event management. Skal I bruge en løsning i jeres eget brand? Skal det være helt enkelt, eller har I særlige behov? Se hvor nemt I kan komme igang her.

Er du forhindret?
prøv Buymyticket

Hvis du er forhindret i at bruge dine billetter, kan du sælge dem til andre interesserede på buymyticket.dk. Det er helt gratis!

Få de gode nyheder først

For at tilmelde dig vores nyhedsbrev skal du blot indtaste din email-adresse og tryk Tilmeld:

Obs! Indkøbskurvens tidfrist udløber snart!
tilbageværende tid
00:00

enhed(er) i kurven

total:


Tiden er udløbet. Start venligst forfra med at vælge billetter.